





Almette
cередній
десерти
холодний
вегетаріанська
БЕЗЕ З ЖУРАВЛИНОЮ
Інгредієнти
БЕЗЕ:
5 білків, склянка дрібного цукру, чайна ложечка оцту, чайна ложечка крохмалю
КРЕМ:
200 мл вершків 30%, 2 столові ложки цукрової пудри, 2 вершкові сирки Almette
НА БЕЗЕ:
Склянка свіжої журавлини, цукрова пудра, щоб посипати безе
Cпосіб приготування
Духовку вмикаємо на 120 градусів. Яйця миємо, витираємо, обережно відокремлюємо білки від жовтків. Вибиваємо білки в металеву миску і починаємо збивати міксером. Додаємо цукор – по одній столовій ложці раз на якийсь час. Це для того, що цукор встигав розчинитися. Білки збиваємо спочатку на повільній швидкості, а потім на щораз вищій, додаючи по ложці цукор. Збивання може тривати навіть 15-20 хвилин. Піна повинна бути твердою і блискучою. В кінці збивання додайте чайну ложку оцту і чайну ложку картопляного борошна. Лист вистеляємо папером для випікання. Ложкою або лопаткою накладаємо збиту піну на середину листа і формуємо безе. Формуємо довільне коло висотою близько 4-5 см. Лист ставимо у духовку, розігріту до 120 градусів (без термообігу), на 30 хвилин, потім зменшуємо температуру до 100 градусів і залишаємо безе ще на дві години. Потім вимикаємо духовку і залишаємо безе охолонути. Готуємо крем – збиваємо холодні вершки 30% до твердої маси, в кінці додаємо дві столові ложки цукрової пудри. Коли вершки зіб’ються, додаємо порціями сирок Almette, увесь час збиваючи сметану (на повільній швидкості). Вистигле безе кладемо на тарілку. Зверху безе додаємо крем Almette та помиту журавлину. Посипте все це цукровою пудрою.
Смачного!