





Almette
cередній
обід
тепла
невегетаріанський
Вареники з Almette, прикрашені беконом
Інгредієнти
3 склянки борошна
склянка гарячої води (але додаємо повільно)
щіпка солі
яйце
3 столові ложки олії
1 пакетик гречки
1 цибулина
2 вершкові сирки Альметте
100 г бекону
зелена цибулька
Cпосіб приготування
Цибулю нарізуємо кубиками і обсмажуємо на сковорідці з маслом. Відварену гречку перекладаємо в миску. Додаємо обсмажену цибулю. Додаємо сирок Almette. До фаршу додаємо сіль і перець. Борошно просіюємо в миску, додаємо сіль, олію та яйце, перемішуємо дерев’яною ложкою. Тоненьким струменем наливаємо гарячу воду і перемішуємо. Води доливаємо стільки, щоб тісто відходило від боків миски. Перекладаємо тісто на стільницю і вимішуємо рукою. Тісто має бути гладким і пружнім, не повинно липнути. Якщо тісто буде надто сухе, повільно доливаємо воду. Якщо тісто занадто липке, посипаємо борошном. Добре вироблене тісто відкладаємо на посипану борошном дошку/стільницю і накриваємо рушником. Приблизно через десяток хвилин, відриваємо шматок тіста, посипаємо зверху борошном і розкачуємо тісто в тонкий корж. За допомогою склянки вирізаємо з тіста кружальця. На кожне кружальце кладемо по чайній ложечці начинки і склеюємо боки – ліпимо вареники. В каструлі кип’ятимо воду, додаємо сіль. Варимо вареники, поки вони не випливуть на верх. Бекон нарізаємо кубиками. Смажимо його на сухій сковороді до хрусткого. Вареники подаємо з беконом, ложкою сирка Almette та цибулею.
Смачного!