





Almette
cередній
обід
тепла
невегетаріанський
Гуральська запіканка
Інгредієнти
4 столові ложки олії
1 цибулина
2 морквини
склянка зеленого горошку
500 г меленого м’яса (яловичина та свинина)
сіль, перець
чебрець
склянка томатної пасти
6 великих картоплин
200 мл вершків 30%
2 вершкові сирки Almette (1 до картоплі, другий до готової страви)
Cпосіб приготування
В каструлі, яку можна поставити в духовку, підігріваємо олію. Додаємо нарізану кубиками цибулю і часник. Додаємо моркву, нарізану скибками. В каструлю додаємо мелене м’ясо і все це обсмажуємо. Приправляємо сіллю і перцем. Додаємо зелений горошок. Заливаємо томатною пастою. Підсмажуємо страву. Картоплю нарізуємо скибками. У мисці перемішуємо вершки та сирок Almette. У вершковий соус додаємо скибочки картоплі. Скибочки картоплі розкладаємо на смажене м’ясо – одна біля одної. Картоплю розкладаємо на м’ясі з рештою соусу. Запіканку солимо і посипаємо перцем та чебрецем. Печемо запіканку при 180 градусах 40 хвилин. Кожну порцію запіканки подаємо з щедрою ложкою сирка Альметте.
Смачного!