Гуральська запіканка

Almette

cередній

обід

тепла

невегетаріанський

Гуральська запіканка

Інгредієнти

4 столові ложки олії

1 цибулина

2 морквини

склянка зеленого горошку

500 г меленого м’яса (яловичина та свинина)

сіль, перець

чебрець

склянка томатної пасти

6 великих картоплин

200 мл вершків 30%

2 вершкові сирки Almette (1 до картоплі, другий до готової страви)

Cпосіб приготування

В каструлі, яку можна поставити в духовку, підігріваємо олію. Додаємо нарізану кубиками цибулю і часник. Додаємо моркву, нарізану скибками. В каструлю додаємо мелене м’ясо і все це обсмажуємо. Приправляємо сіллю і перцем. Додаємо зелений горошок. Заливаємо томатною пастою. Підсмажуємо страву. Картоплю нарізуємо скибками. У мисці перемішуємо вершки та сирок Almette. У вершковий соус додаємо скибочки картоплі. Скибочки картоплі розкладаємо на смажене м’ясо – одна біля одної. Картоплю розкладаємо на м’ясі з рештою соусу. Запіканку солимо і посипаємо перцем та чебрецем. Печемо запіканку при 180 градусах 40 хвилин. Кожну порцію запіканки подаємо з щедрою ложкою сирка Альметте.

Смачного!