





Almette
cередній
обід
тепла
вегетаріанська
Даль з червоної сочевиці з копченим болгарським перцем
Інгредієнти
Цибуля
5 столових ложок олії
пів чайної ложечки сушеного імбиру
пів чайної ложечки сушеної куркуми
пів чайної ложечки кориці
пів чайної ложечки кмину
2 гвоздики
1 лавровий лист
2 зубчики часнику
склянка червоної сочевиці
банка помідорів без шкірки
3 столові ложки томатного концентрату
літр бульйону
сіль, перець
зелена цибулька
сік з половинки лайма
2 вершкові сирки Almette
чайна ложечка копченого болгарського перцю
Cпосіб приготування
В каструлі, на олії обсмажуємо нарізану кубиками цибулю.
Коли зм’якне, додаємо подрібнений часник і спеції – імбир, куркуму, корицю, кмин, гвоздику, лавровий лист. Все перемішуємо так, щоб перейшлися смаки. Додаємо промиту під проточною водою сочевицю, перемішуємо, поки всі зерна не покриються спеціями.
Додаємо консервовані помідори і перемішуємо. Потім все це заливаємо гарячим бульйоном. Тушкуємо блюдо на повільному вогні і готуємо, поки сочевиця не стане м’якою (приблизно 20 хвилин). Додаємо томатну пасту, сіль і перець за смаком.
Сирки Альметте перекладаємо у миску і поєднуємо з копченим червоним перцем. Dahl подаємо в глибоких тарілках. Поливаємо соком з лайма, додаємо подрібнену зелену цибулю та крапельки сирка Almette.
* Даль також можна подати як суп – для розрідження страви додайте більше бульйону або води
* Якщо у вас немає бульйону, залийте сочевицю водою, добре все приправте і прослідкуйте, щоб смаки добре поєдналися.
Смачного!