Даль з червоної сочевиці з копченим болгарським перцем

Almette

cередній

обід

тепла

вегетаріанська

Даль з червоної сочевиці з копченим болгарським перцем

Інгредієнти

Цибуля

5 столових ложок олії

пів чайної ложечки сушеного імбиру

пів чайної ложечки сушеної куркуми

пів чайної ложечки кориці

пів чайної ложечки кмину

2 гвоздики

1 лавровий лист

2 зубчики часнику

склянка червоної сочевиці

банка помідорів без шкірки

3 столові ложки томатного концентрату

літр бульйону

сіль, перець

зелена цибулька

сік з половинки лайма

2 вершкові сирки Almette

чайна ложечка копченого болгарського перцю

Cпосіб приготування

В каструлі, на олії обсмажуємо нарізану кубиками цибулю.

Коли зм’якне, додаємо подрібнений часник і спеції – імбир, куркуму, корицю, кмин, гвоздику, лавровий лист. Все перемішуємо так, щоб перейшлися смаки. Додаємо промиту під проточною водою сочевицю, перемішуємо, поки всі зерна не покриються спеціями.

Додаємо консервовані помідори і перемішуємо. Потім все це заливаємо гарячим бульйоном. Тушкуємо блюдо на повільному вогні і готуємо, поки сочевиця не стане м’якою (приблизно 20 хвилин). Додаємо томатну пасту, сіль і перець за смаком.

Сирки Альметте перекладаємо у миску і поєднуємо з копченим червоним перцем. Dahl подаємо в глибоких тарілках. Поливаємо соком з лайма, додаємо подрібнену зелену цибулю та крапельки сирка Almette.

* Даль також можна подати як суп – для розрідження страви додайте більше бульйону або води

* Якщо у вас немає бульйону, залийте сочевицю водою, добре все приправте і прослідкуйте, щоб смаки добре поєдналися.

Смачного!