Домашній пшеничний хліб

Almette

легкий

сніданок

тепла

вегетаріанська

Домашній пшеничний хліб

Інгредієнти

1 кг пшеничного борошна

3 плоскі ложки солі

2 плоскі ложечки цукру

5 дкг свіжих дріжджів

1 літр води (температура 40 градусів)

дві прямокутні форми

два аркуші паперу для випікання

сирок Альметте

Cпосіб приготування

Рецепт цього хліба абсолютно геніальний. Прості інгредієнти і мінімум роботи. Кожна скибочка хліба з хрусткою скоринкою винятково смакує з оксамитовим сирком Almette. Цей хліб – справжнє блаженство. У нього прекрасна смачна хрустка скоринка, і щоб приготувати його потрібно лише кілька інгредієнтів. А щоб він смакував винятково, потрібен ще один, дуже важливий інгредієнт – сирок Almette.

 

Пшеничне борошно просіюємо у велику миску. Додаємо житнє борошно. У борошно додаємо сіль, цукор і дріжджі. Все це заливаємо 1 літром води (температура 40 градусів). Вимішуємо тісто впродовж 10 хвилин. Коли всі інгредієнти поєднаються, накриваємо тісто тканиною і відкладаємо приблизно на 20 хвилин. Тісто відпочине і підніметься. За цей час розігріваємо духовку до 200-230 градусів. Форми вистеляємо папером для випікання. Через 20 хвилин, коли тісто підніметься, перекладаємо його у форми. Форми вкладаємо у розігріту духовку. Хліб випікаємо годину. ВАЖЛИВО – якщо скоринка почне надто швидко підрум’янюватися, ЗНИЗЬТЕ ТЕМПЕРАТУРУ (190-200 градусів). Спечений хліб виймаємо з форми, залишаємо на решітці, щоб охолонув. Хрусткі скибочки хліба щедро намазуємо сирком Almette.

Смачного!