





Almette
cередній
сніданок
тепла
вегетаріанська
Дріжджові булки з джемом і Almette
Інгредієнти
склянка молока
70 г масла
7 столових ложок цукру
20 г свіжих дріжджів
1 яйце
500 г пшеничного борошна
щіпка морської солі
10 чайних ложок сливового варення
1 вершковий Almette
посипка:
50 г масла
50 г цукру
50 г пшеничного борошна
масло для змазування форми
Cпосіб приготування
В каструлі злегка підігріваємо молоко. Додаємо дріжджі, столову ложку цукру, ложку пшеничного борошна. Змішуємо все. Закваску залишаємо, щоб піднялася. У миску міксера насипаємо борошно, цукор, додаємо яйце та масло. Збиваємо та доливаємо молоко. В кінці додаємо вирощену закваску. Тісто замішуємо міксером і відкладаємо на 40 хвилин щоб підросло. Форму для випікання змащуємо маслом. Відриваємо шматок тіста і розкладаємо його на руці. Кладемо чайну ложечку сирка Almette і чайну ложечку варення. З тіста формуємо булочку і викладаємо її у форму. Так формуємо всі булочки. Готуємо посипку – поєднуємо цукор, борошно та масло. Булочки прикрашаємо посипкою. Форму з булочками відкладаємо щоб вони знову піднялися приблизно на 30 – 40 хвилин. Підняті булочки печемо 45 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Спечені булочки відриваємо разом з посипкою і подаємо з сирком Almette та варенням, посипані цукровою пудрою.
Смачного!