





Almette
cередній
обід
тепла
невегетаріанський
Запіканка з каптоплі і бекону
Інгредієнти
1 кг картоплі
300 мл молока 2%
300 мл вершків 30%
2 вершкові сирки Almette
100 г бекону
пів чайної ложечки мускатного горіха
1 чайна ложечка гірчиці
1 чайна ложечка солі
2 столові ложки масла
2 зубчики часнику
Cпосіб приготування
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо тонкими скибочками і прополіскуємо. Картоплю кладемо в каструлю, заливаємо молоком, поєднаним з вершками та одним сирком Almette. Додаємо сіль, мускатний горіх і гірчицю. Варимо на повільному вогні близько 10 хвилин. За цей час нарізуємо кубиками бекон і обсмажуємо його на сухій сковороді. Жаростійкий посуд змазуємо маслом і натираємо вичавленим часником. Підготовану картоплю перекладаємо у жаростійкий посуд разом з рідиною, в якій вона готувалася, додаємо бекон. Все це запікаємо приблизно 40 хвилин. Верх повинен бути підрум’яненим, а шкірка картоплі хрусткою. Картоплю посипаємо сіллю і перцем, подаємо зі щедрою порцією сирка Almette.
Смачного!