Запіканка з каптоплі і бекону

Almette

cередній

обід

тепла

невегетаріанський

Запіканка з каптоплі і бекону

Інгредієнти

1 кг картоплі

300 мл молока 2%

300 мл вершків 30%

2 вершкові сирки Almette

100 г бекону

пів чайної ложечки мускатного горіха

1 чайна ложечка гірчиці

1 чайна ложечка солі

2 столові ложки масла

2 зубчики часнику

Cпосіб приготування

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо тонкими скибочками і прополіскуємо. Картоплю кладемо в каструлю, заливаємо молоком, поєднаним з вершками та одним сирком Almette. Додаємо сіль, мускатний горіх і гірчицю. Варимо на повільному вогні близько 10 хвилин. За цей час нарізуємо кубиками бекон і обсмажуємо його на сухій сковороді. Жаростійкий посуд змазуємо маслом і натираємо вичавленим часником. Підготовану картоплю перекладаємо у жаростійкий посуд разом з рідиною, в якій вона готувалася, додаємо бекон. Все це запікаємо приблизно 40 хвилин. Верх повинен бути підрум’яненим, а шкірка картоплі хрусткою. Картоплю посипаємо сіллю і перцем, подаємо зі щедрою порцією сирка Almette.

Смачного!