Какао-коричний торт з вишнями та апельсином

Almette

cередній

десерти

холодний

вегетаріанська

Какао-коричний торт з вишнями та апельсином

Інгредієнти

На 2 бісквіти (тортівниця діаметром 18 см)

8 яєць

1,5 склянки цукру

200 г пшеничного борошна

80 г какао

склянка солодкого чаю з цукром

2 ложки апельсинового лікеру

200 г вишневого конфітюру

2 апельсини

4 вершкові сирки Almette

400 мл вершків 30%

3 ложки цукрового пудру

1 чайна ложечка кориці

пів чайної ложечки кардамону

пів чайної ложечки пасти з ванілі (або цукор із справжньою ваніллю)

Cпосіб приготування

Печемо 2 бісквіти. Щоб спекти 1 бісквіт з какао, миємо і витираємо 4 яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо на тверду піну, додаючи цукор порціями (3/4 склянки). Коли цукор розчиниться, а піна з білків стане твердою і блискучою, додаємо жовтки. Все збиваємо, вимикаємо міксер. До так приготованої піни частинами додаємо борошно та какао (100 г борошна та 40 г какао). Дуже делікатно змішуємо все це – лише кілька рухів, щоб поєднати масу. Духовку розігріваємо до 170 градусів. Дно каструлі викладаємо папером для випікання (БОКИ НІЧИМ НЕ ЗМАЗУЄМО) Масу переливаємо у форму – бісквіт печемо 40 хвилин. Як спечеться виймаємо з духовки і різко вдаряємо об стіл, а потім даємо охолонути. Точно так само печемо другий бісквіт. За цей час заварюємо чашку чаю, підсолоджуємо до смаку, охолоджуємо і вливаємо апельсиновий лікер. Збиваємо вершки, в кінці додаємо цукрову пудру. До збитих вершків додаємо по ложці сирок Almette та прянощі. Готову масу ставимо в холодильник. Апельсини чистимо і усуваємо білі оболонки (тримаємо в мисочці). Готові, охолоджені бісквіти розрізуємо на два коржі (загалом у нас повинно вийти 4 бісквітні коржі). Сирну масу перекладаємо у кондитерський рукав з декоративною насадкою. Низ (перший бісквіт) зволожуємо чаєм. Накладаємо конфітюр з вишні, витискаємо декоративні візерунки з сирної маси і додаємо декілька шматочків апельсина. Накладаємо черговий бісквіт – знову його зволожуємо, накладаємо конфітюр з вишні, сирну масу, апельсин і все повторюємо ще раз. Так робимо з кожним бісквітом. Останній, верхній корж знову зволожуємо чаєм, накладаємо конфітюр з вишні, сиркову масу і апельсин. Такий приготований торт зберігаємо в холодильнику.

Смачного!