Тарта з карамелізованим пореєм, Almette i салатом

Almette

cередній

обід

тепла

вегетаріанська

Тарта з карамелізованим пореєм, Almette i салатом

Інгредієнти

2 великі пореї

масло для змазування форми

французьке тісто

жовток

4 столові ложки оливкової олії

столова ложка топленого масла

100 мл яблучного оцту

50 мл меду

сіль, свіжомелений перець

упаковка міксу салатів

10 помідорів чері

оливкова олія

сік лайма

2 сирки Almette

Cпосіб приготування

Для приготування цієї тарти використовуємо білу і світло-зелену частину порею. Порей нарізаємо двосантиметровими шматочками, приміряємо їх до форми, у якій будемо пекти тарту. На сковорідці розігріваємо масло, додаємо олію і розкладаємо порей. Порей підсмажуємо приблизно 5 хвилин з одного боку, і приправляємо сіллю. Порей перекладаємо на другу сторону і смажимо. На сковорідку наливаємо оцет і мед. Переміщуємо сковорідкою таким чином, щоб соус покривав порей. На дно форми, змазане маслом, розкладаємо скибки порею. На порей кладемо лист французького тіста. Тісто дорізаємо таким чином, щоб воно відповідало формі. Боки тіста вкладаємо на дно форми. Укладене тісто надрізуємо гострим ножем посередині та змазуємо збитим жовтком. Випікаємо тарту 30 хвилин при 180 градусах – повинна підрум’янитися. За цей час перекладаємо салат в коробочку. Додаємо нарізані помідори. Салат зрошуємо оливковою олією та соком з лайма. Спечену тарту виймаємо з духовки. Через 5 хвилин форму накриваємо тарілкою і перевертаємо догори дном. Відрізуємо шматок пирога і кладемо в контейнер з салатом. На тарту кладемо щедру ложку сирка Almette з зеленню.

Смачного!