





Almette
cередній
десерти
холодний
вегетаріанська
Шоколадний торт з корицею без борошна
Інгредієнти
200 г темного шоколаду (70%)
200 г вершкового масла
200 г цукру
4 яйця
1 чайна ложка кориці
200 мл вершків 30%
1 вершковий сирок Almette
1 столова ложка цукрової пудри
пів плитки улюбленого шоколаду (для прикрашання пирога)
Cпосіб приготування
Шоколад топимо на водяній бані. В іншій каструлі топимо масло. Коли розтопиться, вимикаємо газ. Миємо яйця. Старанно відділяємо білки від жовтків. Міксером збиваємо білки на тверду піну. Під час збивання можемо додати щіпку солі, білки швидше зіб’ються. Білки слід збивати до такого стану, щоб перевернувши миску догори дном, вони не випали. В окремій мисці збиваємо жовтки з цукром, поки не утвориться повітряна маса. До жовтків з цукром додаємо розтоплене раніше масло і все це збиваємо. До жовтків, цукру і масла додаємо розтоплений шоколад та чайну ложечку кориці, все це збиваємо. Коли маса поєднається, вимикаємо міксер. До нашої шоколадної маси додаємо ложкою піну з білків – поступово, по одній ложці. Акуратно перемішуємо. Не можна робити це різко чи раптово. Піна повинна поєднатися з рештою маси, але не може опасти. Тортівницю вистеляємо папером для випікання. На папір переливаємо нашу масу. Тісто випікаємо близько 50 хвилин при 190 градусах, після випікання охолоджуємо. Охолоджені вершки збиваємо до твердого стану, додаємо Almette і цукрову пудру. На вистигше тісто накладаємо підготовану масу. Пиріг прикрашаємо шоколадною стружкою (тремо шоколад гострим ножем).
Смачного!